ΑΕΡΟΠΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
«ΑΕΡΟΠΟΣ» 

2003

Σεπτέμβριος (τ. 51): Η βυθισμένη αρχαία Επίδαυρος.

Νοέμβριος (τ. 52): Ο Ορφεύς-Λύβιστρος: Άγουρος και ποθοφλόγιστος-Πώς ένα δημοτικό ποίημα του 10ου αι. διασώζει γνώση του 20.000 π.Χ.

2004

Νοέμβριος (τ. 58): Η «Χάρτα της Ελλάδος» και πώς αποτυπώνεται σε αυτήν η Θράκη - Η πραγματική Χάρτα του Ρήγα είχε μέγεθος 2 Χ 2 μέτρα - Συναφές και το έργο του Ρήγα "Νέος Ανάχαρσις" - Και χαλκογράφο η "Νέα Χάρτα της Βλαχίας" - Και η "Γενική Χάρτα της Μολδαβίας" - Και δυο γεωγραφικοί πίνακες των παραδουνάβιων περιοχών - Και μια εικόνα του Μεγάλου Αλέξανδρου!

2005
Νοέμβριος (τ. 64): Η κραυγή της Σαμοθράκης: 1η Σεπτεμβρίου 1821. Ένα άγνωστο ολοκαύτωμα, για το οποίο κανείς δεν μιλάει, ούτε η σχολική ιστορία των Ελληνοπαίδων…
Νοέμβριος (τ. 64): Σειρά Άγονη Γραμμή: Παξοί, τα νησιά του ερωτικού πάθους του Ποσειδώνα.

2006
Μάρτιος (τ. 66): Σειρά Άγονη Γραμμή: Γαύδος, η ομηρική Ωγυγία;
Μάιος (τ. 67): Σειρά Άγονη Γραμμή: Φολέγανδρος, το νησί της Σελασφόρου Αρτέμιδος.
Ιούλιος (τ. 68): Σειρά Άγονη Γραμμή: Η Μεγίστη Κισθήνη, το Καστελλόριζο.
Σεπτέμβριος (τ. 69): Σειρά Άγονη Γραμμή: Σαμοθράκης περιήγησις: Στην «Δήλο του Βορείου Αιγαίου».
Νοέμβριος (τ. 70): Σειρά Άγονη Γραμμή: Διαπόντιοι νήσοι: Οθρωνοί-Ερείκουσα-Μαθράκι.

2007
Ιανουάριος (τ. 71): Σειρά Άγονη Γραμμή: Αστυπάλαια, η «Τράπεζα των θεών».

2009
Μάρτιος (τ. 84): Η «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική μυθολογία - Η χώρα των Μερόπων βρισκόταν στην Αμερική - Έτρωγαν καρπούς ενός δένδρου και μίκραιναν, έως που γίνονταν βρέφη και εξαφανίζονταν!..
Μάιος (τ.85): Ένας σπουδαίος διδάσκαλος του υποδούλου Γένους ο Ηπειρώτης Βράνος Βωζάνης, δρ. Θεολογίας και Φιλοσοφίας - Γυμνασιάρχης στις Σέρρες, στο Μοναστήρι, στην Τραπεζούντα και τις Κυδωνιές! - Υποδιευθυντής της Εμπορικής Σχολής Χάλκης - Λυκειάρχης στο Πέραν και στο Ζάππειο.